Yoga & Massage

Specialist in Vitaliteit, Yoga en massages in Rotterdam e.o.

Ademtherapie

  

Adem is leven

Adem is de essentie van het leven - de adem bepaalt het wezen van ons zijn en vergezelt ons gedurende ons hele bestaan. Wanneer we op de wereld komen is ademen het eerste wat we doen, het is het teken dat het leven is begonnen.

En hoewel de adem deze bron van leven is, besteden we niet veel aandacht aan de manier waarop we ademen en de invloed die dit op ons dagelijks leven heeft.

Natuurlijke ademhaling

Baby's ademen volkomen natuurlijk en zonder enige moeite. Kijk maar eens naar een baby die slaapt. Het geeft het mooiste voorbeeld van een goede ademhaling; het ontspannen buikje gaat telkens op en neer als het in- en uitademt. Dit is misschien wel de waardevolste les die we hieruit kunnen leren: adem op een natuurlijke wijze, vrij en zonder inspanning.

Barometer van ons innerlijk

De adem is de barometer van ons innerlijk en weerspiegelt de geest. Wat we voelen, benvloedt onze adem, die daardoor verandert.

Onze huidige drukke levenstijl levert veel spanning op, zowel geestelijk als lichamelijk. Als gevolg hiervan verandert onze ademhaling. Als stressvolle gedachten, gevoelens of situaties steeds maar voortduren, wordt deze manier van ademhalen 'normaal' en verliezen we het vermorgen om terug te keren naar onze natuurlijke, diepe en kalme ademhaling.

Terugkeren naar de natuurlijke adem

Door aandachtig en bewust te ademen, krijgen we de kans terug te keren naar een volle en natuurlijke ademhaling. Dit zal de manier waarop je het leven ziet, ondergaat en beleeft, veranderen.

Ademtherapie

In een aantal sessies van 60 minuten leer je op een ontspannen en eenvoudige manier weer in contact te komen met jouw eigen natuurlijke ademhaling. Je leert hoe je de ademoefeningen eenvoudig zelf kunt toepassen en kunt integreren in je dagelijks leven.

De adem- en ontspanningsoefeningen zijn afkomstig uit de Integrale Yoga en de Methode Van Dixhoorn.Ademtherapie in Rotterdam

Ademtherapie: Mogelijkheden en kosten

Waar:
De behandelingen worden gegeven in een mooie Yogaruimte in Rotterdam Hillegersberg.

60 euro voor een sessie van 60 minuten.

Contact:
Mirjam Berkelaar - van Dijk
06-54265415
mirjam@mataji-dreamworks.nl