Mataji Dreamworks

ONLINE Yogalessen, bedrijfsyoga en massages in Rotterdam

Ayurvedische massage

  

  

Holistische massage voor lichaam en geest

Ayurvedische massage is een holistisch energetische massage. Er wordt gebruik gemaakt van warme kruidige oliën samengesteld volgens de constitutie/persoonlijkheid van de behandelde. De ayurvedische massage combineert massagetechnieken met het stimuleren van de marmapunten (drukpunten uit de Ayurveda).

Ayurvedische massage is een massage die het hele lichaam in balans brengt. Het werkt niet alleen op de spieren maar ook op het energiesysteem (aura en chakra’s). De massage brengt meer vitale energie. Het helpt om gifstoffen die diep in het lichaam vast zitten te verwijderen. Verder helpt de Ayurvedische massage bij het losmaken van emotionele blokkades.

De voordelen van Ayurvedische massage zijn onder andere:

  • het brengt lichaam en geest dichter bij elkaar
  • stimuleert het zelfregulerend/zelfherstellend vermogen van het lichaam
  • ontspant de gewrichten en verlicht de spierspanning
  • het bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid
  • het activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop
  • verlengt de levensduur
  • draagt bij aan de bewustwording van het lichaam
  • reinigt, ontspant, voedt en balanceert zowel het fysieke lichaam, de emoties als de geest.

Therapeutisch en reinigend

Het woord Ayurveda is een samenvoeging van twee woorden uit het Sanskriet: Ayu (leven) en Veda (kennis). De letterlijke betekenis is Kennis van het Leven. De principes van Ayurveda zijn universeel en iedereen die een gelukkig, gezond en inspirerend leven wenst, kan daarvoor de wijsheid van Ayurveda gebruiken

Yoga en Ayurveda zijn onverbrekelijk met elkaar verbonden.

Ayurveda is de mensheid geschonken door de Rishi's - zieners uit de oudheid - die nog in direct in contact stonden met de Bron van Alle Leven.
Deze wijzen brachten na langdurige en diepe meditatie een totaal gezondheidsmodel, gabaseerd op de kosmische kennis van de elementen aarde, water, vuur, lucht en ether.

In eerste instantie is Ayurveda preventief bedoeld, dus ter voorkoming van ziekten en kwalen. Maar aangezien de mens vrijwel geen inzicht meer had in hoe men lichaam en geest gezond kon houden, werd de bestrijding van reeds geopenbaarde ziekten en kwalen noodzakelijk. Zo onstond de Ayurvedische geneeswijze. Alle geneeskunde (zowel de oosterse als de westerse) vindt zijn wortels in de Ayurveda.

Ayurvedische massage boeken

Op zaterdagen, woensdag- en vrijdagmiddagen kun je een Ayurvedische massage boeken. De massages worden gegeven bij beautysalon Mooizo m/v in Hillegersberg, Hilleniussingel 19-21a te Rotterdam.

Kosten Ayurvedische massage

Een volledige massage van 60 minuten kost 60 euro.
Een volledige massage van 90 minuten kost 80 euro.

Nieuwe klanten van Mataji Dreamworks ontvangen 5 euro korting op de eerste massage.

Je ontvangt voor de Ayurvedische massage een korte vragenlijst over jouw constitutie. De massage en massage-olie worden hierop afgestemd.

Wil je een afspraak maken voor een Ayurvedische massage, neem dan contact op met Mirjam van Dijk 06-54265415 of mirjam@mataji-dreamworks.nl


"Ik heb jarenlang fijne yogalessen van Mirjam gehad en nu ontvang ik ook graag Ayurvedische massages van haar. Deze geeft zij op een warme en professionele wijze, je voelt je bij Mirjam op je gemak en ontspannen. De olie die wordt gebruikt is heerlijk en de werking van de massage werkt lang door en smaakt naar meer." Naomi