Mataji Dreamworks

Yogalessen, bedrijfsyoga en Ayurvedische massages in Rotterdam

Ayurvedische massage

  

  

Therapeutisch en reinigend

Ayur-Veda betekent letterlijk de wetenschap van het leven.

Yoga en Ayurveda zijn onverbrekelijk met elkaar verbonden.

Ayurveda is de mensheid geschonken door de Rishi's - zieners uit de oudheid - die nog in direct in contact stonden met de Bron van Alle Leven.
Deze wijzen brachten na langdurige en diepe meditatie een totaal gezondheidsmodel, gabaseerd op de kosmische kennis van de aardse elementen aarde, water, vuur, lucht en ether, voor de mens op aarde.

In eerste instantie is Ayurveda preventief bedoeld, dus ter voorkoming van ziekten en kwalen. Maar aangezien de mens van toen (en nu nog meer) vrijwel geen inzicht meer had in hoe men lichaam en geest gezond kon houden, werd de bestrijding van reeds geopenbaarde ziekten en kwalen noodzakelijk en onstond de Ayurvedische geneeswijze. Alle geneeskunde (zowel de oosterse als de westerse) vindt zijn wortels in de Ayurveda. De westerse geneeskunde is in de loop der tijd echter uitgemond in symptoombestrijding en haar technologische behandeling van ziekten heeft daarbij een hoge vlucht genomen. De mens als kosmisch wezen is zo goed als vergeten.

Ayurvedische massage

Ayurvedische massage is een holistisch energetische massage. Er wordt gebruik gemaakt van warme kruidige oliën samengesteld volgens de constitutie/persoonlijkheid van de behandelde. De ayurvedische massage combineert massagetechnieken met het stimuleren van de marmapunten (drukpunten uit de Ayurveda).

Ayurvedische massage is een massage die het hele lichaam in balans brengt. Het werkt niet alleen op de spieren maar ook op het energiesysteem (aura en chakra’s). De massage brengt meer vitale energie. Het helpt om gifstoffen die diep in het lichaam vast zitten te verwijderen. Verder helpt de Ayurvedische massage bij het losmaken van emotionele blokkades.

De voordelen van Ayurvedische massage zijn onder andere:

  • het brengt lichaam en geest dichter bij elkaar
  • stimuleert het zelfregulerend/zelfherstellend vermogen van het lichaam
  • ontspant de gewrichten en verlicht de spierspanning
  • het bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid
  • het activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop
  • verlengt de levensduur
  • draagt bij aan de bewustwording van het lichaam
  • reinigt, ontspant, voedt en balanceert zowel het fysieke lichaam, de emoties als de geest.

Ayurvedische massage boeken

Op zaterdagen kun je een Ayurvedische massage boeken. De massage wordt gegeven bij beautysalon Mooizo m/v in Hillegersberg, Hilleniussingel 19-21a te Rotterdam.

Kosten Ayurvedische massage

Een volledige Ayurvedische massage duurt ongeveer 90 minuten en kost € 75,00. Hierbij worden zowel de voorkant van het lichaam (inclusief gezicht en hoofd), als de achterkant van het lichaam gemasseerd. Je ontvangt een korte vragenlijst over jouw constitutie. De massage en massage-olie worden hierop afgestemd.
De eerste keer wordt een volledige massage aangeraden.

De volgende deelmassages zijn mogelijk:
60 minuten: alleen de voorkant van het lichaam, inclusief gezicht en hoofd (€ 60,00)
30 minuten: achterkant lichaam (€ 40,00).

Wil je een afspraak maken voor een Ayurvedische massage, neem dan contact op met Mirjam van Dijk 06-54265415 of mirjam@mataji-dreamworks.nl

"Ik heb jarenlang fijne yogalessen van Mirjam gehad en nu ontvang ik ook graag Ayurvedische massages van haar. Deze geeft zij op een warme en professionele wijze, je voelt je bij Mirjam op je gemak en ontspannen. De olie die wordt gebruikt is heerlijk en de werking van de massage werkt lang door en smaakt naar meer." Naomi